Wednesday 11 November 2009

Olympia at Tournai Europa Cup

 

H ομάδα μας έλαβε μέρος το σαββατοκύριακο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Τουρνέ του Βελγίου. Ανάμεσα στις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης διεκδίκησε μια καλή πορεία με πρωταρχικό σκοπό την διασκέδαση μέσα από την συμμέτοχη.
Δυστυχώς η αδικαιολόγητη τελευταία στιγμής απουσία ενός από τους παίκτες μας (Ε.Πλυτάς) έκανε εξ αρχής πιο δύσκολο το έργο μας. Οι Δ.Κουραμπάς Δ.Μαυρομήτρος Κ.Σταμοκωστας και ο Κ.Κεχρής παράστησαν με το ντισαβανταζ της απουσίας πέμπτου παίκτη που έγινε πιο επώδυνο αφού χάθηκε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια η κλήρωση για το στήσιμο των ζευγαριών.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η πορεία μας δεν αφήνει περιθώρια ικανοποίησης. Ίσως μόνο η τελική μας επικράτηση στα μπαράζ (νικητές στις θέσεις 21-24) χρυσώνει λίγο το χάπι. Δυστυχώς δεν διεψεύσθησαν οι υποψίες μας για την απροπονησιά του Δ.Μαυρομητρου (ν2-ι3-η4) την αστάθεια του Κ.Σταμοκώστα (ν1-ι2-η6) την απειρία του Δ.Κουραμπα (ν2-ι3-η4) και ότι ο υπογράφοντας Κ.Κεχρης δεν είναι ο παίκτης του παρελθόντος που καθάριζε όλα τα ματς (ν4-ι4-η1).
Όμως εξω-αγωνιστικά περάσαμε πολύ καλά όπως και ήταν αναμενόμενο. Σύμμαχος ο καιρός  -έβρεξε μόνο λίγο αργά την Παρασκευή- αλλά και ο σχεδιασμός της εκδρομής αεροπορικώς μέσω Παρισιού και οδική μετάβαση στα Γαλλοβελγικα σύνορα. Γυρίσαμε όλο το Παρίσι με το αμάξι και μάλιστα μεταμεσονύκτια χωρίς κίνηση και πρόβλημα στο παρκινγκ όπου θέλαμε.
Ήταν μια καλή εμπειρία που όμως δεν συνοδεύτηκε και από ανάλογα αποτελέσματα (ν3 ι2 η4) και πρέπει να διδαχτούμε από αυτά για το μέλλον. Ίσως αν ήμασταν πέντε να καταφέρναμε να υλοποιήσουμε το μίνιμουμ των στόχων μας που ήταν η πρόκριση στην 16αδα. Το συμβάν αυτό θα πρέπει να μας κάνει στο μέλλον πιο προσεκτικούς στην στελέχωση της ομάδας.

Κώστας Κεχρής